KAYDUL

HUKUK


Makaleler » İdare Hukuku »
Perşembe, 28 Mar 2024

Sakarya İli Erenler İlçesi Küpçüler ve Yeni Mahalle Acele Kamulaştırma Kararının İptali Davası

Sakarya İli, Erenler İlçesinde ilan edilen riskli alan sınırları içerisinde bulunan ve ekli listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların Erenler Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması; İçişleri Bakanlığının 2/2/2017 tarihli ve 2824 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 20/2/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.

Söz konusu karar Resmi Gazete’de 24 Mart 2017 tarihinde yayımlanmıştır.

Erenler İlçesi Yeni Mahalle ve Küpçüler Mahallesinde  yer alıp Bakanlar kararının kapsamında kalan taşınmazlar Danıştay’da açılacak bir iptal davası ve iptal davası kapsamında alınacak yürütme durdurma kararı yada iptal kararı alınmaz ise acele kamulaştırmaya tabi tutulacaktır.

Erenler İlçesi Yeni Mahalle ve Küpçüler Mahallesinde  yer alıp Bakanlar kararının kapsamında kalan taşınmazların başta malikleri ve diğer menfaati ihlal edilen kişiler Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu bu acele kamulaştırma kararının iptali için dava açma hakkına sahiptir.

İdari Yargılama Usulü Kanunu’nun 7. 8. Ve 20/A  Maddeleri çerçevesinde acele kamulaştırma kararının iptali için 30 günlük dava açma süresi 25 Marttan başlayacak 24 Nisan 2017 tarihinde sona erecektir.

Ayrıca Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu acele kamulaştırma kararının iptali için açılacak yürütme durdurma talepli iptal davasının Danıştay’da açılması gerekmektedir.


Sakarya İli, Erenler İlçesinde ilan edilen riskli alan  acele kamulaştırmaları hakkında her türlü hukuki yardım ve danışmanlık için TIKLAYINIZ.

Tags: acele kamulaştırma | avukat ara | kamulaştırma | kamulaştırma avukatı | kamulaştırma davaları


e-mail:
info @ kaydulhukuk.com

Telif Hakkı © 2012 Kaydul Hukuk Bürosu. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede paylaşılan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup,
Türkiye Barolar Birliğinin ilgili düzenlemeleri uyarınca reklam, teklif, hukuki öneri veya danışmanlık teşkil etmez.