KAYDUL

HUKUK


Mahkeme Kararları » Borçlar Hukuku »
Cuma, 19 Nis 2024

Tehdit Ve Hakaretten Kaynaklı Manevi Tazminat Davasında Ceza Davasındaki Delillerin Etkisi

Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, E. 2014/6921-K. 2015/2415 ve T. 3.3.2015 sayılı karar:

Dava, manevi tazminat davasıdır. Davalının sanık sıfatıyla yargılandığı ve katılan-davacıyı tehdit ve hakaret ettiğinden adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verildiği, bu kararın sanık tarafından temyizi üzerine Yargıtay 4. Ceza Dairesince hakaret suçundan mahkumiyete yönelik temyiz isteminin cezanın nitelik ve niceliği itibarıyla temyiz edilemez nitelikte olması nedeniyle reddine karar verildiği, bu haliyle hakaret suçundan mahkumiyet kararının kesinleştiği, tehdit suçu yönünden ise bozmadan sonra hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildiği anlaşılmaktadır.

KÖKLEŞMİŞ YARGI KARARLARINDA CEZA MAHKEMESİNCE BELİRLENEN MADDİ OLGUNUN HUKUK HAKİMİNİ BAĞLAYACAĞI KABUL OLUNMAKTADIR. CEZA MAHKEMESİNİN HAKARET SUÇUNDAN KESİNLEŞMİŞ MAHKUMİYET KARARI ARTIK HUKUK HAKİMİNİ BAĞLAYICI NİTELİKTEDİR. MAHKEMECE DAVACI LEHİNE UYGUN BİR MİKTARDA MANEVİ TAZMİNATA KARAR VERİLMESİ GEREKİR.


e-mail:
info @ kaydulhukuk.com

Telif Hakkı © 2012 Kaydul Hukuk Bürosu. Tüm hakları saklıdır. Bu sitede paylaşılan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup,
Türkiye Barolar Birliğinin ilgili düzenlemeleri uyarınca reklam, teklif, hukuki öneri veya danışmanlık teşkil etmez.